Over ons


Mijn naam is Pim Lüth. Al van jongs af aan ben ik in aanraking geweest met techniek.  Als kind speelde ik als het kon altijd buiten of in de schuur bij mijn ouders. Hier konden we als kind alles vinden om eindeloos veel speelplezier te hebben. Bergen materiaal om hutten te bouwen, gereedschap om te zagen, timmeren, schroeven en om gaten mee te graven, alles was voor handen.

Toen er uiteindelijk een studiekeuze moest worden gemaakt was dit dan ook al snel duidelijk, werktuigbouwkunde moest het worden! Na deze opleiding op MBO en HBO niveau afgerond te hebben was het tijd om aan de slag te gaan. Ik ging werken in het bedrijf van mijn ouders, een high-tech metaalbedrijf.  Hier had ik tijdens mijn studie al vele uren vakantiewerk gedaan als tuinman, machine operator en onderhoudsmonteur.

Mijn carrière begon als assistent productieleider en  op die manier kwam ik in aanraking met alle facetten van het productiebedrijf. Later ging ik de rol van projectleider vervullen en heb ik de bouw van grote fabriekshallen mogen begeleiden tot en met de selectie en installatie van de meest geavanceerde productiemachines aan toe. Vervolgens ben ik directeur geworden van de aerospace & defensie divisie van het bedrijf.

Deze rol heeft me echter aan het nadenken gezet, altijd een volle agenda van meeting naar meeting gemiddeld  1000 kilometer per week in de auto heel Europa door van vakbeurs naar klant en visa versa, de verantwoording dragen voormeer dan honderd personeelsleden, is dit echt wat ik de rest van mijn werkzame leven wil?

 

Nee, als ik diep in mijn hart kijk ben ik het liefst met techniek bezig, producten ontwerpen deze nog beter en mooier maken dan ze al zijn, het ontwerp zo maken dat ze goed te produceren zijn zodat de kosten van het product op het juiste niveau liggen. Echt contact met de klant hebben, niet met een zakelijke inkoper die stapels producten moet kopen tegen de scherpste prijs nee, echt praten met de klant over wat hij mooi vindt en waar het product aan moet voldoen om optimaal door hem benut te kunnen worden.

 

Deze hele voorgeschiedenis heeft er toe geleid dat ik in 2019 Q-label B.V. ben begonnen.  Een klein bedrijf waar ik mijn creativiteit, en passie voor techniek en mooie industriële ontwerpen volledig ik kwijt kan.

 

Ben jij net als ik gek op de “Industrial Look” neem dan eens een kijkje in de webshop en ontdek of er een product tussen zit wat jou aanspreekt.